my buddies ! :)

Wednesday, August 31, 2011

raya ke-2 & 3

hmmm, raye ke-2 smlm aku dok uma jee.. tggu org dtg braye.. hahaha.. ayh aku da start niage.. kkak aku plak sebok g mrayau braye ngn pkwe dy.. so, aku ngn ma je laa kat uma.. pnat lyn tetamu je.. pastuh, tdo ! huhu..

amir? mane amir? erm, dy g perak.. blk kg ngn abah n abg2 dy.. dy na g ziarah kbur mak dy.. dy ajak aku.. kalo ikott ati mmg aku na ikott.. tp, takan na bia ma aku sorg kat uma.. msty dy ta bg aku ikott ken? so, bek dok uma je.. tayah mntk ape2 permisions sbb mmg takan dpt pon.. hahaha.. :DD


erm, smlm aku juz pegi uma fatimy je ngn eva.. mcm bese laa.. stiap taon, bile raye ke-2 msty uma tmy buad openhouse.. so, takan tana dtg plak.. bestie ken.. lgpon, dtg makan je ken? hehe.. rezeki jgn d'tolak.. makanmakan ! :))

erm, ari nie ari raye ke-3.. amir da start keje.. mlm td pon dkat pkol12 baru dy sampai uma.. dy kate pnat dok dlm kete je sbb jln jammed ! nseb laa pg td bule bgn mase aku kjut.. kalo ta, hanyut la sayaang aku tuh.. heee.. renduu'y kat dy.. bru s'hari je ta jmpe.. hmmmm... :(



smlm ta jmpe dy.. ari nie n esok pon msty ta dpt jmpe sbb dy keje dr pkol9.30 smpai 10.30.. alaaaa, renduuu b... tp, b da jnji na kuar samesame ari sbtu ken? jgn ta jd eyh syg.. miss u damn much !! <3

erm, ari nie myb bru na g braye uma2 yg aku n family aku ta smpat pegi lg.. hurm, kjap je da raye ke-3.. mcm ta rase ape po ken? hehe.. okayyy laaa.. aku da tatawu na taip ape.. so, enjoy ur eid ! selamat hari raya ! :DD

written by

posing di hari raya ! :D

satu hari di hari raya, kite posing sakan-sakan.. hahhaha.. heyy korg !! apecer di pagi raya? msty sronok ken? byk cite la tuh.. share share la weyy.. huhu.. so, ari nie na post gmbr2 raye je.. mlas na pot pet pot pet byk2.. hehe.. so, laayyaannnn !! :DD










okay, so ini sebahagian drpd keluarge besar aku.. rmai lgy spupu yg tade.. huhu.. cian ta dpt b'gmbar b'same d'pg raya.. ecehhh ! okay laaa.. ckup la dlu ken.. t aku post lagy.. :))

eyh, sblom terlupe, selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-54 okayyy.. daaa..

written by

Tuesday, August 30, 2011

SELAMAT HARI RAYA !!!

heyy korg sume ! ari nie 30/8/2011.. ahaaa ! ari raye la weyy.. erm, da s'bln rpe'y kte pose.. kjap je ken da abis.. huhu..

so, di kesempatan nie.. saia, adira athika binti mad nasir, na mngucapkn selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin.. mntk maap sgt2 sekire'y aku ade saketkn ati korg or korg terase dgn prangai aku ke, ape ke ken.. hee..

so, raye jgn lupe dtg ruma okayy.. that's all laaa.. t aku update gmbr plak eyh.. hehe.. daaa.. :DD

written by

Thursday, August 25, 2011

renduu awakk !

i miss him !

awak, kenape kite cmnie? ttbe je awak macam berubah.. awak laen.. sbelum nie kte hepi je awak.. stiap ari kte cume ade gelak tawa n saya hepi sgt.. tp, knpe sejak akhir2 nie awak berubah.. saya renduu awakk..

lately nie, ari2 ade je bende yg buad kte gado.. sume'y b'punca dari saya ke awak? bodoh laa saya ken? saya selalu sgt nak awak berubah.. saya suruh awak ikott n buadd macam ape yang sy nak.. tp, saya lupe untuk pk tentang perasaan awak.. mesty awak tension n busan dgn sikap saya ken? saya mntk maap awak..

saya tawu sume bende tuh takan ubah pape pon.. n mgkin akan buad kte mkin jaoh ken? saya nyesal.. stiap ari saya je yg timbulkn masalah.. awak tawu tak? sbna'y saya tanak gado ngn awak.. saya sayang awak, saya kesiankan awak n saya nak sgt jage perasaan awak.. tp, saya tabule.. kejam ke saye nie?

saya tawu saya ego.. tapi kdg2 awak pon ego jugak ! saya penat untuk jage n pujuk perasaan saya sndri.. kalo saya marah, merajuk ngn awak, awak tak penah pujuk.. kenape awak macam tuh? slalu'y awak akan merajuk balik n saya pulak yg kene pujuk awak? awak tade perasaan ke? kenape biarkan saya macam nie?

sumpah ! saya da penat n busan dgn sume nie ! tp, saya sayang awak.. sbb tuh saya masih bertahan sampai ari nie.. tp, berape lame lagy awak? saya jarang luahkn sume nie kat awak.. slalu'y bile awak tnye, msti saya ckp takde ape2.. tp sbna'y byk yg saya pendam.. saya ta sggup ckp kat awak.. saya taknak awak terase n saya taknak susakn awak..
kalo bule, saya taknak kongkong awak.. tp saya rase ape yg saya buad skunk nie seolah-olah mengongkong awak.. tp awak tetap jgk cakap saya tak kongkong awak.. awak tipu saya ke? awak, tapayah laa nak jage aty saya sgt kalo ati awak tuh pon saket.. teros trg laa dgn saya awak.. jgn buad saya rase serba salah..

raya makin dekat.. saya hrap sgt hubungn kte pulih secepat mungkin.. saya nak sume perasaan saket n sdey dalam ati saya nie ilang.. awak, tlg laa saya.. saya tawu awak bz keje.. mmg keje awak tuh penting.. abis, saya macam mane? stiap ari bule d'kire bpe byk je mcj yg saya dpt dr awak.. kol? jgn ckp laaa.. selagi saya ta sroh kol, awak takan kol pon..

awak, saya sdey sgt.. saya mntk maap sbb masih menangis walaupon saya da janji kat awak yg saya ta akan menangis lgy.. tp, saya sdey ! sdey sgt2 dgn sume nie..

i miss you b !
written by

Monday, August 22, 2011

ramadhan.

erm, sekejap je da na abis bulan ramadhan.. so, makin dekat laa kte dgn bulan syawal.. hari raya !! heheheh.. bule kmpul rmai2 ngn spupu, maen mercun, kutip wit raye.. tp, masih layak ke? layak laaa ! na raye, na raye ! hahahha.. #moodbudakkecik

so, ape je yg korg buad kat bulan ramadhan nie? berubah tak? kpd yg lebey baek atau lebey buruk? hmm.. na tawu ta? aku de dgr dr seseorang.. die ckp dulu para sahabat pernah berkate kat nabi, " celaka laa orang islam yg berpuase pada bulan ramadhan jika die tidak berubah kpd yg lebih baek dr tahun sebelum'y sejurus tamat'y ramadhan".. dan rasulullah pon mengAMINkan s'byk 3 kali..



so, ape yg korg phm? mksod'y bulan ramadhan nie mngajar kte utk jd lebey baek, lbey saba n sume'y lebey laaa.. tp, yg baek2 je k.. so, ape yg aku na ckp, korg jgn laa buad prangai yg same je mcm taon lpas.. bak kate org, masih di takuk lame.. hehe..

berubah utk diri kte sndri.. jgn dpn org je kte baek, tp blakg ntah hape-hape.. bak kate amir, lbey baek kte tnjuk prangai jhat kte drpd prangai baek.. sbb'y bile kte buad byk kebaikan, org ta pandang pon.. cube kalo skali kte buad jhat, msti org da anggap n pndg serong kat kte.. btol jgk ken? hmmm..



so, korg pk laaa sendiri ape yg baek n ta baek utk diri korg.. sbna'y aku buad post nie lebey kpd utk mngingatkn diri aku sndri.. yelaa, aku pon ta perfect.. ta gne aku ckp cmnie kat korg kalo aku sndri pon ta berubah.. so, kte samesame ubah dri kte okay kawan2.. :DD

erm, ramadhan tggal lbey kurg s'mggu je.. mgkin jgk nie rmadhan terakhir kte.. so, hayati laa same2.. mgkin kte b'pluang utk merasai ketenangan malam lailatul qadar,, so byk2 kn amalan di 10 malam terakhir ramadhan nie.. hope kte akn dpt ape yg kte hajati..




mekasih.. :) assalamualaikum..

written by

Tuesday, August 16, 2011

9 month !

okay ! pejam celik pejam celik, rupe-rupe'y dah b'tmbh bulan.. haha.. ape yg b'tmbh nie? bulan ape?? heee.. chill la weyy.. bkn ape pon.. saje jee kecoh2.. sorii la kalo korg yg bace nie busan.. :PP


erm.. actually, my relationship wif my love suda 9bulan.. weee ! alaaa.. baru 9bulan.. tuh pon na kecoh ken? hahha.. tapi, tapee laaa.. aku bangge ngn diri aku sndri.. before nie, aku ta pnah cple smpai lame cmnie.. ade jgk yg b'than lame.. tp, asek caple clash caple clash ! haha.. bodo btol..



so, i'm very2 hepi wif ape yg aku ade skunk nie.. n hope sgt sume nie takan b'akhir.. i'm really2 not ready yet t0o lose u b ! hepi sgt bile b ade.. thnx b.. :)

saya hrap awak takan busan ngn saia.. saia suke n selesa untuk share sume bnde ngn awak ! i'm not perfect ! but, u make me feel perfect when u standing by my side.. ouh, thnx a lot dear.. nobody can replace u ! love u s0 much ! muahhx10 ! <3


written by

Saturday, August 13, 2011

news !

ouh ! hepi2.. yup, now mud hepi saje.. yelaa, pose ken.. ta baek moody2 tau ! so, hepi2 kn laa diri korg.. :PP

erm, now life aku msih ngn amir.. ye, syg aku yg aku sgt2 syg tuh laaa.. sape lgy ken.. thnx god sbb still bg pluang kat aku utk hepi ngn dy.. il0vey0u b.. <3 mkin lame mkin byk tau ! byk sgt2.. :)


n fyi, dy baru je beli moto.. but, ego S je laa.. wrne pink plak tuh.. haish ! ntah laaa.. ta paham aku.. naluri keperempuanan dy lgy byk dr aku.. hahhahaha.. alhamdulillah dy dapat gak kuar stu moto.. bru kuar mggu lpas.. aku hepi sbb dy da dpt ape yg dy nak.. atas usaha dy sndri.. :DD

lpas nie, mcm2 lgy kne buad.. so, wajib teroskn usaha utk kumpul wit byk2 ye.. moto da lpas tp lesen tade.. ta bule jgk ken? hahha... so, amik lesen, pastuh beli kete plak.. heee.. memandai aku jee.. :PP


erm, bln pose nie aku niage kat bazaar.. so, ari2 dy tlg aku niage.. yg besh'y, ari2 dpt buke pose ngn dy laaa.. heee... suke3 ! then, bile aku ta niage, dy dtg uma.. still buke same2.. erm, aku hrap kbahagiaan nie kekal lame.. hopefully ! ^-^

okay, aku da tatawu na mrepek ape kat sini.. haha.. ade story t, aku post lgy eyh.. daaaa.. muahhxx ! :DD

written by

Friday, August 12, 2011

menghilang?

ouh, mane aku m'ilg selame s'bln nie? da sbln ta nmpk byg aku di alam maya nie.. da sbln ta update blog, da sbln ta chatting, da sbln ta online facebook.. wuuhuuu ! dahsyat ! :DD

actually, aku tak ke mane pon.. aku ade je.. cume, bz cket.. ecehh ! lgpon, streamyx aku buad hal laa.. n byk lgy sbb2 smpingn yg korg ta payah tawu laa.. ta pntg.. hee.. :) n now, aku suda kembali.. i'm back all.. but, ta bule online slalu pon.. korg tawu la ken.. trial da dekat.. then, SPM ! =,=



so, ape cite selame aku tade nie?? ape da jd? ouh, da mcm2 cite yg aku t'lepas.. yela, slalu'y kn aku bule tawu info2 semase mngenai kwn2 aku kt fb je.. tp, sbln ta online fb, sume cite pon aku tatawu.. haha.. da maju ye korg.. alhamdulillah.. heheh.. :D

ouh, sblm t'lmbt, aku rase masih sempat nak wish selamat berpuase kpd korg sume ! puase penuh tau ! but for gurlz, aku phm laa npe ta bule pnoh ken.. hahaha.. wahh ! da na raye laaa ! tp, taon nie tabule excited na raye sgt.. exam ! exam ! hahha.. :)



okayy laaa.. aku rse stakat nie dulu la post first aku after sbln ta online nie ken.. hehe.. lpas nie aku akan cube utk buad post stiap hari.. kalo bule laa.. yela, bln pose nie bz cket.. pg skola, then ptg niage kat bazaar.. blk da pnat.. pose bdn jd lemah woo.. hehe.. alasan !

so, chill alwayz.. byebye all.. <3

written by