my buddies ! :)

Monday, August 22, 2011

ramadhan.

erm, sekejap je da na abis bulan ramadhan.. so, makin dekat laa kte dgn bulan syawal.. hari raya !! heheheh.. bule kmpul rmai2 ngn spupu, maen mercun, kutip wit raye.. tp, masih layak ke? layak laaa ! na raye, na raye ! hahahha.. #moodbudakkecik

so, ape je yg korg buad kat bulan ramadhan nie? berubah tak? kpd yg lebey baek atau lebey buruk? hmm.. na tawu ta? aku de dgr dr seseorang.. die ckp dulu para sahabat pernah berkate kat nabi, " celaka laa orang islam yg berpuase pada bulan ramadhan jika die tidak berubah kpd yg lebih baek dr tahun sebelum'y sejurus tamat'y ramadhan".. dan rasulullah pon mengAMINkan s'byk 3 kali..



so, ape yg korg phm? mksod'y bulan ramadhan nie mngajar kte utk jd lebey baek, lbey saba n sume'y lebey laaa.. tp, yg baek2 je k.. so, ape yg aku na ckp, korg jgn laa buad prangai yg same je mcm taon lpas.. bak kate org, masih di takuk lame.. hehe..

berubah utk diri kte sndri.. jgn dpn org je kte baek, tp blakg ntah hape-hape.. bak kate amir, lbey baek kte tnjuk prangai jhat kte drpd prangai baek.. sbb'y bile kte buad byk kebaikan, org ta pandang pon.. cube kalo skali kte buad jhat, msti org da anggap n pndg serong kat kte.. btol jgk ken? hmmm..



so, korg pk laaa sendiri ape yg baek n ta baek utk diri korg.. sbna'y aku buad post nie lebey kpd utk mngingatkn diri aku sndri.. yelaa, aku pon ta perfect.. ta gne aku ckp cmnie kat korg kalo aku sndri pon ta berubah.. so, kte samesame ubah dri kte okay kawan2.. :DD

erm, ramadhan tggal lbey kurg s'mggu je.. mgkin jgk nie rmadhan terakhir kte.. so, hayati laa same2.. mgkin kte b'pluang utk merasai ketenangan malam lailatul qadar,, so byk2 kn amalan di 10 malam terakhir ramadhan nie.. hope kte akn dpt ape yg kte hajati..




mekasih.. :) assalamualaikum..

written by

No comments:

Post a Comment