my buddies ! :)

Wednesday, November 28, 2012

my life gone !!

yup !! title tuh same macam ape yang aku rasa.. my life gone !! gone !! everything is gone !! sampai macam nie yang aku rasa bila korang tak habis-2 cari salah aku.. kawal hidup aku, n nak tawu sume benda yang aku buad, dengan sape aku berkawan, dengan sape aku keluar.. erghhh !!! mane personal life aku???

okayyy, aku tawu korang risaukan aku.. korang tanak aku sdey.. korang taknak aku jadi macam sebelum nie.. dan korang taknak dia lukakan hati aku lagi.. aku paham perasaan korang n paham sangat-2 dengan peranan yang korang nak mainkan..

tp aku cuma mintak satu je, bagi aku ruang untuk diri aku sendiri.. aku tawu bagi pandangan korang aku masih kecil.. ur young baby, i know.. tapi aku pon dah boleh berfikiran matang.. aku tawu mana yang baik dan mana yang buruk.. aku tawu sebab disebalik semua yang aku buad !

mungkin pada pihak korang, apa yang aku buad nie salah.. aku tak patot berkawan baik balik dengan dia kann? tp ada sebab aku buad semua nie.. dan sebab yang korang semua tak terpikir kott.. aku cuma mintak tolong sangat-2 kat korang, bagi laaa ruang untuk aku buad keputusan sendiri.. insyaallah aku tak akan salah memilih..

tapi hari nie aku kecewa sangat-2 dengan korang.. korang terlalu sangsi dengan aku sampai korang sanggup contact kawan-2 aku untuk make sure dengan sape aku keluar? dia ikott ke tak??  haha.. kecewa dan sdey sangat ! nampak sangat korang tak percaya aku.. kenapa tak tanya aku sendiri? 

tapi takpe laaa.. aku sanggup terima semua nie.. mesti semua nie ada hikmahnya sendiri kann? teruskan lah dengan ape yang korang buad nie.. bile korang da penat, msti korang stop kann? em, dah tak lame aku kat cni.. jap lagy nak blek kolej dah.. aku ade terpikir yang aku dah taknak balik sini lagy.. sbb family sendiri buad aku macam nie.. kongkong seketat-ketatnya.. abaikan perasaan aku.. selagi aku boleh buad-2 hepi dpn korang, aku buad laa.. :)

okayy laaa.. tak guna cakap banyak-2.. mengadu kat allah.. dia je yang paham hati kita.. ya allah, pelihara laa hati aku, pergaulan aku, kelakuan aku.. sesungguhnya aku juga manusia biasa yang punya hati dan perasaan.. kau kuatkan lah hati aku untuk menempuh semua dugaan dan cabaran di dalam dunia ini.. pasti ganjaran yang baik menanti di akhir nanti.. wallahua'lam.. :)

Monday, November 26, 2012

bukan bodoh !!

awak, hampir 2 bulan benda tuh da berlaku.. tp smpai sekarang benda tuh masih segar dalam ingatan saya.. sampai hati awak buad saya macam nie..

saya tak bodoh awak ! saya masih terima awak dalam hidup saya bukan sebab saya bodoh ! tapi sebab cinta saya kat awak terlalu besar.. saya malu ! saya takot ! semua orang ingat saya bodoh sbb masih boleh buad baek ngan awak..

tp hakikatnya, saya tak boleh hilang awak.. walhal family saya sendiri pon dah tak boleh terima awak.. tapi sayaa !! saya tunjuk kat semua orang yang saya kuat, saya tak nangis, dan saya tak sedih pon dengan ape yang awak dah buad.. tp sampai bile? sampai bile saya boleh sorokkan semua tuh?



saya manusia biasa jugak.. ada hati, ada perasaan.. hmpir 2mgu kita putus, dan saya sangat terseksa.. seksa yang saya tak pernah rase mase saya putus dengan ex saya dulu.. knpe awak terlalu penting dalam hidup saya  smpai saya sdey sgt bile kita putus ari tu?

awak rimas ke dgn cara saya sebelum nie? aku tak suka ke dgn ape yg saya buad? awak... semuanya bersebab.. 2tahun kita same2.. macam2 saya bg kat awak.. tak ckop lagy ke pengorbanan saya nie? smpai awak snggup buad saya macam nie? kenapa? kenapa?

persoalan dalam kepala saya tak pernah habis.. dan awak pon tak pernah mampu nak jawab soalan saya.. lepas saya tinggalkan awak, knpe awak perlu merayu lgi kat saya? ape yg awak buad tuh kan dah membuktikan yang awak sebenarnya dah tak perlukan saya.. tp, knpe msih cari saya?



awak, buad masa nie.. kita kene korbankn segala-galanya.. tak payah laaa nak serius sgt.. just berpegang pada "kalau ade jodoh, suatu hari nanti akan bersama jugak".. jangan terlalu berharap dan jangan terlalu memberi harapan.. banyak pengajaran yang awak boleh ambil.. jangan siakan peluang yang ada..

walau ape pon, kenangan dengan awak tak akan pernah saya buang dan padam.. awak yang terindah ! mengajar saya erti kehidupan sebenar.. yang bukan hanya untuk suka2.. hidup peuh dengan onak duri dan pengajaran.. saya sayang awak ! :D




written by





Wednesday, April 11, 2012

without u..

hmm, damn lagy !! kenapa laaa kegembiraan hati nie tabole bertahan lame.. kenapa setiap hari ade je orang sekeliling yg mnyakitkan hati nie.. tak kesah laaa ayah, mama, amir even sesiapa pon.. but, msty ade !! tapi, paling menyakitkan bile amir laaa kan?

tatawu laa kenapa aku jadi terlalu menceritakan privacy aku kat sini.. aku just anggap takde sesape pon yg menjengah blog aku nie.. bia laaa aku juz cerita sensorang.. menaip, menulis, mengarang, tanpa ada yang membaca.. aku bukan budak sastera.. so, sorii kalau ade kesalahan bahasa.. :)

lame kan ta update pape kat sini.. mungkin aku membawa hati.. cube bersikap matang tanpe menceritakan atau mencoretkan ape-2 kat blog nie.. semua coretan aku bagaikan budak kecil kan? tapi aku tak boleh.. kat sini je laaa tempat yang paling menenangkan hati aku..

lately nie, banyak sangat pergaduhan antara aku n amir.. tak kira laa kecil or besar.. tetap ade.. setiap hari.. kalau ikotkan hati nie, memang aku da tawar hati giler.. da banyak kali aku nak declare break off dengan dy.. tp, aku tak smpai hati.. before mntk tuh, aku rase aku da ckop kuat na hadapi sume nie.. but after aku da ckp kat dy, timbul laa rase serba salah, takot kehilangan, sdey yang teramat ! why ?? -.-

kadang-2 baru aku sedar yang aku mungkin da buad salah paling besar bile caple ngn dy.. yup ! ape yg dy ade, ape yg dy bole bg aku?? before nie, aku rase aku boleh ubah dy, tolong dy utk jadi yg lbey baek.. tapi tak gune jugak if aku je yg beriya-iya.. tp dy?? juz hangat-2 taik ayam ! HUH ! sehari dua boleh laa dy berubah.. lepas tuh, tabiat lame blk.. serius ! aku da bosan laa siall !

setiap malam ade je bende yang buad aku dan dy gadoh ! dan setiap hari jugak laa baek.. sape tak fed up kalo bende same berlaku setiap hari?? erghhh !! tension sangat !! kenapa hati aku tak boleh lupakan dy lagy.. ape yg aku patot buad? aku nak pergi dr sume perasaan nie.. tp aku tak sanggup !

sape yg aku na carik?? amir, memang tak laaa !! dy cume tawu sakitkan hati aku, tipu aku.. tuh je yg dy tawu.. ma ngn ayah, diorg ta ckop spoting.. ta psal-2 nnt, aku yg kne balik.. kakak? erm, dy da ade life dy sendri ngn suami dy.. sape lgy yg aku ade? kawan?? hmmm, aku tak jumpe lgy true friends !

so hidup hanya berteman kan laptop !! facebook, blogger, twitter.. thankz coz alwayz beside me.. :)

for amir - if awak rase saya cume mengongkong hidup awak, awak pergi laaa.. if awak rase saya bukan gurl yg layak hidup dengan awak, awak pegi laaa.. if awak rase bosan ngn saya, awak pegi laaaa.. saya bg peluang untuk awak pergi, sbb saya boleh janji yg saya takkan carik awak lagi lepas awak tinggalkan saya.. tapi, kalau awak bia saya yang pergi dari idop awak, saya janji yang saya takkan bagi peluang untuk awk jumpe saya dan carik saya.. once i go from ur life, i will never back t0u u.. i promise !!!

written by

Tuesday, March 27, 2012

my sis wedding !

hye2 korg sume.. lme ta update ken? so ari nie aku na update pasal wedding kkak aku yg da b'lgsg pada 24 & 25 mac 2012.. okayyy, dgn sekali lafaz je, my sis Emylia Leliana Bt Mad Nasir dah sah jadi isteri kepada abg ipar aku Mohd Zaimi Bin Mohd Darif..


majlis akad nikah diadakan kat masjid as-syariff meru.. okayy, mmg rmai gler yg ikot g masjid.. huhu.. tp yg ta besh diorg nikah kat bilik mesyuarat.. so, akad nikah pon dok kat kerusi je.. ta besh lgsg !! huhu..


okayyy, malam tuh pulak ade buad acara berinai.. n yg besh sblom tuh ade berarak kapal.. haa, nie adat orang negeri sembilan.. besh tawu !! ktorg kene angkat pngantin then main ombak2 laaa.. hahhaa.. menjerit pengantin.. :PP


siang tuh pulak majlis persandingan.. tema baju kaler hijau+hitam..


okayy laaa, aku tatawu na ckp ape.. so korg layan je laa gmbr2 nie sume.. n sblom tuh aku na ucapkan terima kasih kepada semua yg terlibat.. sume sedara-mara n kawan2 yg rewang habis-habisan.. n of coz my love, amir zakri yg sgt rajin.. heee.. terima kasih sume..


jasa anda sume sgt dihargai.. hanya allah yg dapat membalas semuanya.. terima kasih juga kpd yg sudi hadir.. dan mntk maaf sekiranya ada byk kekurangan dalam majlis kami.. :)



~ salam ~

written by

Wednesday, March 7, 2012

damn day !

ohyeahhh !! damn ! damn ! damn ! sumpah rase saket hati yg teramat.. tapi saya mntk maap sbb saketkn hati awak.. maki awak kann? saya ta patot marah sampai keluar b*bi, s*al .. sorii sangat !! :'(

tapi awak tipu saya.. kenape awak tak terus terang dengan saya? awak pergi mana ntah berjam-jam.. buad saya tertunggu-tunggu awak.. ken awak tawu saya tak suke tunggu awak lame-lame.. saya mcj awak tak balas.. saya kol banyak kali, awak tak angkat.. kalau awak kat tmpt saya, ape awak buad? :(



saya memang tak dapat kawal perasaan saya malam tadi.. sori sangat-2.. sebab tuh smpai keluar perkataan yang saya tak patot ckp tuh.. saya rase bersalah n sdey sangat bile awak cakap, " aku tak pernah nak b*bikan kau or s*alkan kau sbb aku tak sampai hati ".. awak, saya mntk maap.. saya sdey sangat !

kita hmpir putus kan? saya tawu saya yang mintak.. tapi bile awak ckp, "kalau tuh yang kau nak, aku terima walaupon aku tak sanggup".. saya sedih.. sbb nmpk sangat yang awak tak cube pon untuk pertahankan hubungan kita.. awak seolah-olah ikot je ape yg saya buad.. kenape awak? macam tuh ke awak sayang saya? :'(



awak, saya tawu selame nie mmg awak banyak gune duet saya, tapi saya tak penah nak ungkit.. tapi kenape stiap kali kte gaduh, awak akan cakap yang awak akan ganti balek sume yg saya da bagi awak tuh? awak, saya bukan berkira laaa.. saya taknak pon.. saya tak suka awak cakap macam tuh ! tolong laaaa.. ;(

sekarang, saya cume harap yang hubungan kita boleh pulih macam sebelum nie balik.. saya sayang awak.. n saya tak ready lagy utk kehilangan awak.. kalau betol pon awak memang dah taknak kat saya, awak temankan laa saya kejap.. kejap je awak.. bagi saya rasa kasih sayang awak buad kali terakhir.. :'(



mungkin awak takkan bace pon semua nie.. tapi saya cume luahkan kesedihan saya sebab saya tatawu na luahkan kat sape.. takde yang boleh share masalah n pendapat ngn saya.. sebab tuh saya selalu tension ! dan mangsanya awak ! saya selalu lepaskn geram kat awak.. marah2 awak, tinggikan suare kat awak.. kesian awak.. kenapa awak layan saya baek sangat? tak macam awak layan orang laen.. bile dengan saya, awak berbeza.. sebab tuh saya sayang sangat kat awak.. :(

mungkin nie yang elok utk kite.. sorang air n sorang lagi api.. saya harap walau ape pon yg jadi, kita takkan terpisah n kita mampu nak hadapi semua tuh.. macam yg selalu awak cakap kan? byk lagi yg awak ckp.. awak cakap suka, hepi, gaduh, nangis mmg lumrah dalam sesuatu hbngan.. tp awak selalu tak suke pasal nnges tuh kan? saya tawu ! awak, saya sayang awak.. sayang sampai bile2 macam awak ckp malam td.. terima kasih sbb masih bagi peluang kat saya.. :)



semoga segalanya berbalik kepada sedia kala.. i love u damn much !

korang, sori kalau tak suke entry nie.. jumpe lagy yee.. :)
~ salam ~

written by

Thursday, March 1, 2012

sunway !!

ahaaa ! hye sume.. ari nie da 1mac laaa.. semalam 29feb ! only 4tahun sekali.. bufday sape eyh?? hee... kejap je ken da bln3? then, ta lame lgy result SPM pon kuar.. hurm,, serammm !! hahahhaha..


okayyy, ape yg aku na cite ari nie ialah hang out wif my bby lagy.. hekhek ! at last, dpt gak aku ngn dy g sunway pyramid naek motor ! sblom nie dy slalu ngelat sbb malas na riding jaoh2 ! huhu.. btw, thnx bby.. temankn saia tgk Adnan Sempit 2 ! memang terbaekk laaa !! hahahha..

niat di hati kami na main ice skating tadi.. tapi terbantut gara-2 masa yg sangat mencemburui kami.. ecehhh !!! tape laaa, byk mase lagy.. next time bole pegi lagy ken bby.. hehe.. :) so tak lame pon kat sunway, dr pg smpai pkol2 je.. sempat laaa maen game, karaoke n tgk wayang ! :D


then, otw balik tapi tersalah masok highway ! ktorg termasok highway yg tembus kat bukit tinggi ! adoiii, highway nie mmg pling jaoh laaa.. sakit pinggang aku dok atas moto tuh lame2.. dah laaa panas terik oii.. haishhh !! -.-

pastuh mcm bese laaa.. singgah KP maen bowling.. w'pon sunway ade superbowl, tapi KP jgk yg tetap dihati.. hahhaa.. td ktorg maen 3game ! n ape yg menggembirakan ialah aku menang ketiga-2 game.. dekat 400 gak laaa score aku kalo dicampurkn.. hahhaha.. cian bby.. sorii eyh.. :)


erm, lpas men bowling, ktorg makan kat foodcourt ! then niat hati na balik laaa.. n memang da balik betol pon.. da smpai rumah amir.. haa, nie yg sadis bile tibe2 amir tnye aku mane fon dy.. aku pon ckp laa ade kat dy.. tapi dy kate aku pulak yg pegang fon tuh ! hahh!! sudahh !! -,-

memang sah laa fon dy t'tggal kat foodcourt KP.. aku ingt dy da amik.. rpe-rpe'y dy bia je atas meja foodcourt tuh.. then, aku pon kol laaa.. hrap2 ade laa orang baek yg angkat n tlg smpankn.. alhamdulillah, ade sorg akak nie jumpe n simpan.. so, aku ng amir pon gerak laa g KP balik..


haishhh !! memang na gugur jantung aku pasal fon nie.. yelaa, amir pon marah sgt-2 kat aku sbb slame nie aku mmg suke maen2.. aku slalu ckp fon dy tade padahal ade je dlm poket aku.. hmmm, moral of the story, lepas nie jgn maen2 lagy.. serius okayyy adira !! huhu.. :)

tapi bersyukur laa sgt-2 sbb org yg jumpe fon tuh tade niat na curik ken? fon tuh pon baru lgy kott.. ta smpai 2 bulan.. kalo hilang, sdeyy woooo ! mesty terok aku kne maki ngn bby aku tuh.. huhu.. tapi mungkin ade hikmah kot sume nie berlaku ken? tape laaa.. syukur ~~

okayy laaa.. aku da penat sangat sbb mrayau dy pkol9 pagi.. so, na tido dulu.. gudnite all..
~ salam ~

written by

Monday, February 20, 2012

spent time wif babyy !

yeahhh !! akhirnya dapat jugak keluar dengan sayang aku nie walaupon kejap je ken? heeee.. thnx bby sebab temankan saia dari pagi tadi.. mule2 kite cume sarapan kat kedai mamak setia alam.. walaupon cume kedai mamak, tapi saia happy sbb bby ada.. hahahaha.. :)

then, kite teros pegi jusco bukit tinggi.. saia tawu bby ta berapa suke pegi sini ken? sbb nothing special here, na tengok wayang bukannya sempat.. na karaoke mahal pulak ! heee... so kite cume merayau + window shoping kat sini.. belek-2 buku kat popular.. heee.. thnx sebab ta kesah layan kerenah saia ! :D

saya sayang awakk babyyy !! :*


then pegi CP semata-mata na carik our SAMSUNG CORBY casing.. heee.. so casing fon saia wrna hijau n bby punye grey ! cantek !! :) lepas tuh kite pegi KP pulak.. saia temankan bby karaoke ! hahhaa.. memang superb !! da macam artis bby nie.. sakit telinga saia ! hahahhahaha.. :PP

tapi, ta lame pon.. pkol1 bby da kene anta saia pegi Rakan Ehsan sbb saia ada Driving Class smpai pkol4 ! btw, saia tetap suke sbb bby yg amik n anta saia.. hikhik.. terima kasih sayang ! then, kite pegi sekolah pulak untuk tengok budak-2 kawad ! saia tawu awak malu.. hihi.. terima kasih sgt2 sebab temankn saia hari nie.. n awak sanggup amik cuti untuk saya.. :D

okayy, jgn potong rmbut macam nie lagi.. sumpah buruk ! hahhaha.. love u botak ! :P

lastly, saia mntk maap sbb buad bby nanges td.. saia bukan na marah.. cume, kecewa cket.. walau ape pon, saia tetap sayang awak.. ingat janji-2 kite okayy.. okayy laaa, ckop laaa stakat nie.. n terima kasih sekali lagi untuk semuanyaa bby.. saia tunggu awak datang rumah saia malam nie.. weee ~~ sayang bby ! muuuaahhx20 ! :*

written by

thnx soleha !

weepeee ~ assalamualaikum semua :D haaa, kali nie aku na tulis entry pasal sorang bestie aku nie ! hahhahaha.. nama dy nurul soleha binti shafie.. haaaa, knpe dgn dy? ape dy da buad?? hehehe..

actually dy tade buad sala pape pon.. bukan kes jenayah yg aku na tulis kat sini.. tapi dy da buad aku terharu sbb menghadiahi aku sebuah kek ! heee.. betol ke ayat aku nie?? tibai je laaa ken? hahahha.. untung laa keje kat kedai kek... heee..



so, ape yg aku na ckp ialah terima kasih sangat2 momoy.. n kek tuh memnag superb ! sedap ! smpai aku speecless ! haha.. tabule blah ! kau laa bestie terbaek.. cehh ! dandan kan? tp, bkn sbb kau bg kek je aku ckp cmnie..

btw, sori sbb tabule spent time ngn kau, jieja n mira utk celebrate bufday aku kat kfc mlm nie.. hmmm, my mom ta spoting utk bg aku kuar mlm2.. sorii sgt.. kalo bule aku memang na sgt celebrate ngn korg.. da lme ta jumpe, lpak sme2 ken? renduuu !! :'(


tp tape laaa.. ade rzeki t, kte lepak sme2 okayy ! aku tawu skunk masing2 pon bz ngn keje.. so, gudluck wif ur life.. jumpe tyme amik result nnt.. syang kau nuerul soleha n yg laen jgk.. thnx again utk kek nie.. byebye.. take care dear.. :)
~salam~

written by

Thursday, February 16, 2012

sweet 18 !

hepi bufday t0o me..
hepi bufday t0o me..
hepi bufday t0o adira !!
hepi bufday t0o me..



hahhahaha.. ari nie genap laa aku 18tahun ! yeahhh, da semakin tua tapi im still young !! hikhik.. okayy, so kakak n abg janji na belikan secret recipe ! wahhhh ! tp kne hold akhir bulan t.. haihhh !!! -,-

okayy, sape 1st wisher? haha.. kompom laaa sayang aku si amir zakri tuh.. ouh ! terharu okayyy, dgn wish yg mmg mencairkan, bait-2 ayat yg mnegharukan.. ecehh !! hahhahaha.. btw, thnx bby.. il0vey0u so much !! muahh2 !!


n thnx jgk utk sume yg wish tepat jam 12.00 malam td, yg wish kat fb !! wahhh, byk sgt.. terharuu !! >.< okayyy laaa, saya sudah speechless ! tatawu na ckp ape.. hahhahha..

okayy laaa.. byebye all.. love u ! muahx200 ! :)
~salam~

written by

16februari2012

yup ! hari nie besh ! genap dah 15bulan aku ber-sharing-loving dengan amir.. hikhik.. thnx bby.. time kasih sgt-2 sbb masih saba n sayangkan saia ! weepee ~~ even kite slalu sgt misunderstanding n less trust ken? tapi, saia sayang bbyy sgt-2 ! ta penah b'kurang.. :)

okayy, alhamdulillah ari nie ayah cuti, tak niage sbb stok pisang takde.. hehe.. so, aku pon dapat laa mrayau sesuke ati aku kat mane2 pon yg aku nak ! ecehhh !! byk cntekk muke kau adira !! takde laaa.. aku nie ken baek, tapi cket je laa.. hahhaha..



so, pg td aku bgn cm bese n dok uma je.. kemas ape-2 yg patot then siapkn bunge telor utk wedding kkak aku next month.. hah ! tapi ta siap sepenuhnye lagi pon.. hehehhe.. pastuh, tghari aku kuar mam KFC same amir.. kat KFC kapa jehh.. haaaa, kat sini laaa aku jumpe si Adilla Adlin tuh ! haha.. dy ken keje KFC !

haaaa, dy ckp datang jugak aku kat kfc tuh ngn amir.. haha.. actually, before nie aku de janji ngn dy yg aku na dtg KFC.. melawat dy.. n dy sroh aku bwk amir sbb dy ta penah lagy jumpe amir ken? haha.. then, td aku da dtg ! ta pasal2 kene maen ngn amir.. haahaha.. bole plak dy blurr bile amir mntk air td.. yelaaa, amir mntk aiirloveyou ! hahahha.. -.-



lepas mam td, aku anta amir msok keje balik.. btw, thnx bby sbb sudi mam same2 even kejap je.. muahx2 cket ! hee.. then aku teros rushing g skolaa naek moto dy.. hahaha.. excited na ajar kawad ! perghhh, besh syiall ajar kwad td.. smpai suare aku pon hilang.. yelaaa, da lame ta koman.. ttbe td aku jerit2 balik ! auuwww ~ syiokkk wooo ! hahhaa.. :D

da ciap tuh, dlm pkol4.30 aku pon balik laa.. sggah 99 tuka moto.. then balik laaa.. erm, tuh je kott ari nie.. skrg aku da de kat ruma.. jap lagi na mndi pulak.. hehe.. tuh pon na gtw ken? haihhhh !!! -.-



tapi hari nie amir keje full ! so kne laa tgu dy blik pkol10.30 mlm nnt.. dah laa dy na g jeram.. anta ubat abah dy.. hmm, tape laa.. lmbt cket ken? yg pntg, mlm nie gayut free.. dapat free kol laaa.. wallaweyyy !! esok aku jadi bufday gurl ! arghhh ! jgn laa ade org yg baling tepung kat aku.. hahhahaha.. okayy laaa.. bye sume..
~salam~

written by